Är det dags att planera nästa klassresa? Vi på Skolskrapet älskar klassresor! Främst eftersom vi vet hur mycket resor med klassen ger både elever och lärare när det gäller inspiration, motivation och att lära sig nya saker. Läs våra fem främsta tips varför vi tycker ni borde samla ihop till en klassresa:

 

1. Kombinera resan med lärande.

Har ni nyligen läst om en spännande plats eller en historisk händelse? Åk och besök platsen som ni har läst om –  det är det absolut häftigaste och mest effektiva sättet att lära sig om något. Kombinera en klassresa till Berlin med ett besök till berlinmuren eller resa till Barcelona med att läsa om och uppleva stadens fantastiska arkitektur.

2. Klassresor = team-building.

Det finns få saker som för en grupp samman så mycket som att resa tillsammans. Ni kommer lära känna varandra på ett helt unikt sätt när ni spenderar så mycket tid ihop, får chansen att lösa eventuella problem som uppstår på vägen och uppleva en helt ny och spännande plats tillsammans. Ni kommer komma hem som ett sammansvetsat team som är så redo för en ny termin tillsammans!

3. Lär er pengars värde.

Genom att samla ihop till ett gemensamt mål får ni möjlighet att lära er pengars värde på ett inspirerande sätt. Kombinera insamlingen med Skolskrapet med en lektion i matematik eller ekonomi – hur snabbt kommer ni kunna få ihop pengar till klassresan om alla hjälps åt?

4. Se andra kulturer.

Att resa är livet! Visst är det så – det är bara genom att resa och uppleva andra kulturer som man får full insikt i hur andra kulturer fungerar i relation till vår egen. Det är lärorikt för klassen att uppleva andra kulturer på plats och detta kan utforskas på djupet genom utbyten. Ni träffar en annan klass i det land ni besöker och samma klass får sedan chansen att besöka er hemma i Sverige.

5. Skapa minnen för livet.

Genom en klassresa får ni chansen att skapa ovärderliga minnen. Fina minnen med klassen som ni sent kommer glömma. Ni kommer skapa dessutom fina band och lär känna varandra på djupet genom att resa tillsammans.

Lycka till med Skolskrapet och tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp eller har några frågor om er insamling till klassen!

/Vännerna på Skolskrapet.